Урок 20. Використання анімаційних ефектів на веб-сторінках. Інструктаж з БЖД. Практична робота №11.

1. Дайте відповіді на питання.

2. Подивіться відеофрагмент і виконайте завдання практичної роботи.

Завантажити зображення для веб-сторінки

Завдання практичної роботи: Створити веб-сторінку як у відеоролику. Папку з файлами (веб-сторінка і прив’язане до неї зображення) надішліть мені на електронну пошту.

Теоретичний матеріал-підказка для виконання практичної роботи:

Динамічними називаються ефекти, коли графічні зображення на Web-сторінці змінюються з часом, елементи сторінки змінюють розміри або навіть свій зміст після клацання над ними мишею, текст «біжить» уздовж екрана тощо.

Розглянемо ефект рухомого тексту у смузі, що має висоту HEIGHT =”висота в пікселах” і фон BGCOLOR = “колір фону”. Ефект створюється за допомогою парного тега <MARQUEE>…</MARQUEE>, а саме:

<MARQUEE BGCOLOR=”aqua” HEIGHT = 40> Особиста сторінка Ваше прізвище та ім’я</ MARQUEE>. За допомогою цього тега можна заставити рухатись і графічний об’єкт.

Текст “Особиста сторінка Ваше прізвище та ім’я” буде пробігати у смузі справа наліво, заходитиме за край екрана і з’являтимуться знову справа. Даний тег рекомендують застосовувати до заголовків сторінки.

Ефект відбивання від країв екрана забезпечує параметр BEHAVIOR = “alternate“, а зупинити рядок біля лівого краю екрана може значення цього параметра “slide“. Значення “right” параметра DIRECTION забезпечить ефект руху у протилежний бік.

Обмеження кількості проходів задається параметром LOOP=число, де цифра – кількість проходів. Смугу можна центрувати за допомогою параметрів HSPASE і VSPACE. Швидкість руху задає параметр SCROLLAMOUNT=число, де число – величина швидкості руху, де конкретне значення вибирають з діапазону від 1 (повільно) до 10 (швидко).

Приклад. У тексті коду веб-сторінки у файлі file1.htm вставте рухомий рядок, наприклад, такого змісту:

1) <MARQUEE BGCOLOR=”aqua” HEIGHT = 40 LOOP=5Приватна сторінка Ваше прізвище та ім’я</ MARQUEE>.

2) Далі змініть цей рядок на такий:

<MARQUEE BGCOLOR=”aqua” HEIGHT = 50 LOOP=4 DIRECTION =”rihgt” SCROLLAMOUNT=5> <FONT FACE = “Courier” SIZE = +4 COLOR = “red”> Особиста сторінка Ваше прізвище та ім’я </FONT></MARQUEE>

перегляньте веб-сторінку.

Якщо в процесі роботи виникають якісь питання, то також звертайтеся через електронну адресу або вайбер

електронна адреса: shkolabilin1@gmail.com

вайбер: +380930158447

Домашнє завдання: Повторити Урок 19